Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Harryturen

Vi fulgte Jo Nesbø (51) på veien til å bli «the next big thing» i Amerika.

Farvel, Harry: På flyet til New York avslører Jo Nesbø overfor Magasinet at Harry Hole-serien går mot slutten. - Jeg har andre fortellinger jeg har lyst til å fortelle. Foto: Lars Myhren Moland.
Farvel, Harry: På flyet til New York avslører Jo Nesbø overfor Magasinet at Harry Hole-serien går mot slutten. - Jeg har andre fortellinger jeg har lyst til å fortelle. Foto: Lars Myhren Moland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- FAEN, FAEN, sier Jo Nesbø. - Passet mitt!

Det er borte.

- Jeg hadde det! Det er ikke mulig.

Han vrenger lommene, åpner kofferten, ut med dressen som henger på en kleshenger, ut med genserne, ut med alt. Han tenker ikke klart lenger, går gjennom bevegelsene sine. Han har ei T-skjorte det står Psycho på. Han tenker at dette blir en helt forjævlig dag. Han merker det der han står midt i innsjekkingskøen. I Toronto, Canada, på vei sørover for å erobre New Yorks litteraturscene. Han mangler passet.

Det hjelper ikke at han er en bejublet krimforfatter, eller at han har løpt med okser i Pamplona og hoppet fra 25 meters bergvegger i Sør-Afrika og at han en kveld i 1978 avgjorde juniorcupfinalen med en heading vist på Sportsrevyen, eller at han debuterte på Moldes A-lag som 17-åring, at han ble offiser og fikk økonomiutdannelse, jobb som børsfondsmegler, ble popstjerne og sa kule ting som «våre største fans var gutter med data valgfag og høy gjennomsnittlig seksuell debutalder», det hjelper ikke at han solgte 195000 av førsteplata og toppet VG-lista og ble forfatter og fikk Rivertonprisen og Glassnøkkelen og ble oversatt til russisk og kinesisk og solgte 9 millioner bøker, og en dag i år kom Vanity Fair og fotograferte ham i bar overkropp, og så kom Washington Post og CNN, og et anerkjent litterært magasin skrev «uimotståelig avhengighetsskapende». Jo Nesbø hadde sågar funnet en Jo Nesbø-bok i jungelen i Thailand, og en i Manila, og han klatret røffe fjellvegger, og om bare en uke skal den niende boka om Harry Hole, politimannen som har gjort ham til mangemillionær, komme. På alle strender og sydenfly skal han være i sommer. Den røffe antihelten.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?