Håvard Tjora: - Et av de viktigste verktøyene vi kan gi elevene våre er gode lesestrategier

Da Håvard Tjora begynte på lærerskolen skar det seg. 

Lesestrategier: Håvard Tjora slet selv med å lære seg gode lesestrategier. 15 år etter han begynte på lærerskolen tok han en mastergrad i lese- og skriveveiledning. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Lesestrategier: Håvard Tjora slet selv med å lære seg gode lesestrategier. 15 år etter han begynte på lærerskolen tok han en mastergrad i lese- og skriveveiledning. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Norskbøkenes innhold var under sterk debatt i mars, da NRK-journalisten Knut Hoem kritiserte norskfaget generelt, og norskverket «Kontekst» spesielt.

Nå har debatten blåst over, men den pirket borti noe svært viktig og som det råder mange misforståelser rundt: Betydningen av gode lese- og læringsstrategier.

Jeg er glad for at flere er kritiske til lærebøker. Siden det ikke lenger er krav om statlig godkjenning av læreverk, er det desto viktigere at flere tar seg tid til å vurdere og kritisere disse.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer