Havfrikassé

4 porsjoner.

400-500 g torskefilet\' 500 blåskjell med skall 1/2 sitron 2-3 grovhakkede sjalottløk salt og pepper 2-3 gulrøtter i biter 1 liten purre i biter 1 skive sellerirot i terninger 2-3 ss smør Saus: 3 ss smør 1 1/2 ss hvetemel 2-3 dl hvitvin ca. 2 1/2 dl matfløte en bunt dill kokte sjøkreps eller ferske reker. Børst blåskjell godt og skyll. Fjern byssustrådene og legg dem i varm kjele. Legg på lokk og la kjelen stå på varmen ca. fem minutter. Blåskjellene er ferdige når de har åpnet seg. Kast skjell skjell som ikke er åpne. Skjær fisken i serveringsstykker. Damp fisken i en kjele med vann tilsatt salt, sitron og grovhakket sjalottløk. Kok grønnsakene. Lag en jevning av med smør og hvetemel. Tilsett hvitvin og fløte og la sausen få koke fem minutter. Fordel fisken i et varmt stort, dypt fat. Legg på avrente, varme grønnsaker og blåskjell. Fordel sausen over. Legg på reker og dill før servering. Server med mandelpoteter. (Flere oppskrifter og tips: www.godfisk.no)