Du leser nå Dagbladet Pluss

Hei, jeg heter Eirik - og jeg er avhengig

- Koffeinen virket som bare juling, trøttheten forsvant som et skudd.

SVART MAGI: En kopp med flytende velvære - for dem som er så heldige at det tåler det. Foto: NTB Scanpix
SVART MAGI: En kopp med flytende velvære - for dem som er så heldige at det tåler det. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det er noen år siden jeg sluttet nå. Som lidenskapelig forbruker – eller misbruker, alt ettersom – opplevde jeg at det var like vanskelig som å slutte å røyke. Om ikke vanskeligere. For jeg var minst like avhengig av dette virkestoffet som jeg noen gang var av nikotin. Nei, jeg snakker ikke om heroin, kokain, morfin eller alkohol. Jeg snakker om kaffe.

Hver morgen gledet jeg meg til den første koppen med det varme, mørkebrune brygget etter frokost. På vei til jobb stakk jeg gjerne innom en av de mange kaffebarene og tok med meg en «dagens» i papirkrus. Vel framme på jobb var noe av det første jeg gjorde å oppsøke nærmeste «kaffehull» og skjenke meg en ny kopp. Det ble gjerne et par-tre-fire kopper til før lunsj, et par i lunsjen, og tilbake på plassen min igjen drakk jeg fire-fem-seks kopper til, før det var på tide å dra hjem, spise middag – og nyte en kopp espresso eller tre til Dagsrevyen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.