«Hei sann, Dag sitter i arrest. Han ringer når han er tilbake.»

Dag Kolstø (29 tilbringer mer tid på glattcella enn hjemme.

HANDLINGENS MANN: Klimaaktivist Dag Kolstø i Extinction Rebellion mener sivil ulydighet er nødvendig for å presse myndighetene til å handle.
HANDLINGENS MANN: Klimaaktivist Dag Kolstø i Extinction Rebellion mener sivil ulydighet er nødvendig for å presse myndighetene til å handle. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slik lyder meldingen Magasinet får en mandag formiddag, etter å ha forsøkt å kontakte klimaaktivist Dag Kolstø (29). Og nærmere midnatt: «Hei, nå er jeg ute.

12.30 passer fint. Hilsen Dag».

– Det er ikke gøy å være på glattcelle, sier Dag Kolstø.

Den siste tida har han vært det to ganger. Først fikk han bot for å ha limt seg fast til steinhellene utenfor Norges Bank sammen med ti andre aktivister fra organisasjonen Extinction Rebellion. Så ble han arrestert for å holde en appell fra publikumsgalleriet på Stortinget midt under spørretimen, noe som fikk avisene til å heve øyenbrynene og ordstyrer Eva Kristin Hansen (Ap) til å klubbe både én og tre ganger. Kolstø ble halt ut av en vakt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer