«Hei sann, Dag sitter i arrest. Han ringer når han er tilbake.»

Dag Kolstø (29 tilbringer mer tid på glattcella enn hjemme.

<strong>HANDLINGENS MANN:</strong> Klimaaktivist Dag Kolstø i Extinction Rebellion mener sivil ulydighet er nødvendig for å presse myndighetene til å handle.
HANDLINGENS MANN: Klimaaktivist Dag Kolstø i Extinction Rebellion mener sivil ulydighet er nødvendig for å presse myndighetene til å handle. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slik lyder meldingen Magasinet får en mandag formiddag, etter å ha forsøkt å kontakte klimaaktivist Dag Kolstø (29). Og nærmere midnatt: «Hei, nå er jeg ute.

12.30 passer fint. Hilsen Dag».

– Det er ikke gøy å være på glattcelle, sier Dag Kolstø.

Den siste tida har han vært det to ganger. Først fikk han bot for å ha limt seg fast til steinhellene utenfor Norges Bank sammen med ti andre aktivister fra organisasjonen Extinction Rebellion. Så ble han arrestert for å holde en appell fra publikumsgalleriet på Stortinget midt under spørretimen, noe som fikk avisene til å heve øyenbrynene og ordstyrer Eva Kristin Hansen (Ap) til å klubbe både én og tre ganger. Kolstø ble halt ut av en vakt.

Du kan nå betale med

HØSSTTILBUD 40% RABATT

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

40% RABATT

1 MÅNED

59 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

40% RABATT

3 MÅNEDER

149 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

40% RABATT

1 ÅR

477 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer