Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hektisk i Vika

Hva med å ansette flere folk på Raymonds Mat og Vinhus?

- HER VAR DET flott!Fredag klarte ikke å skjule en umiddelbar begeistring for Raymonds Mat og Vinhus, da de tredde inn i den rikt kunstbehengte restauranten i Vika i Oslo. Her var veggene krydret med tallrike bilder av fremragende norske kunstnere. Frans Widerberg, Kaare Espolin Johnson, Tone Dietrichson og Laila Carlson.- Du får en følelse av at det er noe lite norsk over stedet. Det minner mer om et fransk eller italiensk brasserie. Et bra et, bemerket Robinson.Dermed var standarden satt. Trodde de. Kelneren sto ikke helt i stil med interiøret. Er utslitte hvite joggesko standard i faget?Men han var i hvert fall raskt på pletten. Han plasserte Robinson &dag ved det dårligste bordet, ved trappa inn mot kjøkkenet og garderoben - i en nokså tom restaurant. Servitøren anbefalte «kokkens valg» fra menyen, som ifølge lista var en overraskelsesmeny. Men forutsetningen var at begge måtte være enige om det. Alternativet var å sette sammen en egen meny, fra en til fem retter. Noe spisevennene også gjorde.

ROBINSON VILLE GJERNE være litt kontinental og ba om paté med Cumberlandsaus til forrett.- Det har vi dessverre ikke, opplyste servitøren.Da var valget enkelt. For da sto bare scampi med chili og hvitløk igjen på lista over forretter.Og scampien så ut som scampi, den. Men Fredag var ikke fornøyd med smaksopplevelsen.

- Bare helt greit, dette, sa Fredag, og trakk på skuldrene.

- Kjedelig tomatsaus. Men mangosausen var god.Begge valgte amerikansk drikke til. Sierra Valley Colombard fra 2002 var et godt følge. Om enn noe kald servert.Stemningen tok seg opp i rommet. På noen øyeblikk kom gjestene flyende inn dørene og fylte opp lokalet. Fortsatt var bare den ene servitøren i sving.

FREDAG FØLTE FOR fisk til hovedrett. «Dampet fisk» var ett av tre tilbud på lista.

- Hva er dagens fisk? spurte Fredag.

- Vet ikke. Et øyeblikk skal jeg høre med kokken, sa servitøren - og stakk like raskt som han var kommet. Svisj, så var han tilbake.

- Asiatisk ulke.

- Godt. Da blir det den. Robinson tenkte sesong. Dermed ble det marinert lammefilet med rødvinssaus og ripsgelé.

- Absolutt god, sa Fredag, og smattet svakt over en litt uvanlig fisk

FOLKELIG: Raymonds Mat- og Vinhus er kanskje et sted du stikker innom på vei fra jobb med kolleger. Men ikke et sted å tilbringe en helaften.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media