Skogens ro: Det var nesten fritt for kjærestepar, og en overvekt av mannlige jobbfellesskap da Robinson & Fredag besøkte Restaurant Eik. — Kanskje menn er spesielt glad for å slippe å velge? spekulerte Fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Skogens ro: Det var nesten fritt for kjærestepar, og en overvekt av mannlige jobbfellesskap da Robinson & Fredag besøkte Restaurant Eik. — Kanskje menn er spesielt glad for å slippe å velge? spekulerte Fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hel ved

I seks år har Eik gitt billig gourmet fra fast meny. Det er ingen grunn til å bli løsaktig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De fem rettene på kartet skiftes ut hver uke, men etter et halvt tiår har konseptet satt seg så godt at du vet hvilken opplevelse Eik vil gi deg: Norske råvarer, fortrinnsvis etter sesongen, ofte koblet med asiatisk tilbehør, mange elementer på hver tallerken, rause vinmengder og proff service.

En kveld tidlig i uka er det tydelig hvor populær Eik er, spesielt for mannlige jobbfellesskap.

—Kanskje menn er spesielt glad for å slippe å velge? spekulerte Fredag.

—Det er i hvert fall påfallende få kvinner her. Og nesten ingen kjærestepar, observerte Robinson.

Det er ingenting i veien med atmosfæren som skulle tilsi pur business. Eik har klart å lage et lokale som ikke føles som en hotellrestaurant som det formelt sett er, på hjørnet av Savoy. Det føles intimt ved bordene, men luftig nok til å følge med på gjestelivet. Lite ser ut til å være forandret på seks år. Det trasige er at baren, som før var en av byens beste for midtukefyll, for tre år siden ble omskapt til noe som nesten ingen lenger setter pris på. Men det er annen skål.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn