SKOGSGULL: Det skjer noe når sopp tørkes. Smaken blir kraftigere og annerledes, og utmerket til så mangt. Foto: Mette Randem
SKOGSGULL: Det skjer noe når sopp tørkes. Smaken blir kraftigere og annerledes, og utmerket til så mangt. Foto: Mette RandemVis mer

- Hele forskjellen er en håndfull med tørket kantarell

Soppsesongen er nå. Og den varer hele året.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Soppsesongen er som en eksplosjon. I noen korte måneder, kortere i år enn andre år på grunn av den tørre sommeren, er det mulig å finne fram til noen av årets beste smaker. Steinsopp, kantarell, piggsopp og mange andre sopper danner en egen verden av spiselige vekster som verken er kjøtt eller grønnsaker. Noen er veldig gode, andre mest merkelige.

Og så, plutselig, er det slutt. Når frosten kommer er det over for de fleste. Alt vi kan gjøre, er å glede oss til neste år.

«Den kraftige smaken av steinsopp gir kyllingen en kraft den ikke har selv.»

Bordet hjemme hos meg er fullt av kantarell, et bølgende teppe med gyllen sopp. Høstregnet har sørget for at de endelig er her, i store mengder. Kantarell til lunsj, på en brødskive, til middag med et stykke fisk. Hadde det ikke vært så deilig, hadde det vært for mye av det gode.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn