Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu

Over to timer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

4 pers. 700 g indrefilet 2 ss hel svart pepper 2 ts salt 2 ss grovhakket salvie 2 ss olje til steking Rødvinssaus: 5 dl rødvin 2 sjalottløk 5 dl redusert oksekraft 150 g usaltet smør 1/2 ts salt 1/2 ts nykvernet pepper Den ytre hinna på indrefileten skjæres av. Svart pepper brennes i tørr og varm stekepanne 2-3 minutter, avkjøl og grovknus. Krydre fileten med pepper, salt og salvie. Stek fileten rundt i varm panne Stikk inn et steketermometer. Stekes i ovn på rist ved 160 °C i ca. 30 minutter til termometeret viser 55 °C for rød og 60 °C for medium stekt filet. La fileten hvile 15-20 minutter så kjøttsaften får satt seg. Kok oksehaler i god kraft sammen med krydder. Rens fra kjøttet og lag ragu av kjøtt og jordskokker. Anrett litt ragu på hver biff ved servering. Rødvinssaus:Skrell og kutt sjalottløk. Ha i gryte og tilsett rødvin, kok dette ned til en «marmelade» og tilsett kraft. Dette kokes inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.Server ovnsstekte potetbåter og sjalottløk, krydret med salvie, olje, salt og pepper. Server gjerne kokte aspargesbønner tilsatt sprøstekt bacon til. ( Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer