Helstekt svinefilet med tropisk saus

Cirka 30 min. 4 personer.

ca. 800 g indrefilet av svin 1 ts salt 1/2 ts pepper 2 ss smør/olje til steking Slik gjør du: Gni fileten inn med salt og pepper. Brun alle sider i en stekepanne. Legg fileten i en ildfast form, stikk inn steketermometeret og stek på 175 °C. Rosa kjerne: 70 °C, gjennomstekt: 75 °C. Serveres med smørsurrede poteter (kokte poteter surret i smør), grønne bønner og tropisk saus. Tropisk saus: 1 godt moden papaya 2 kiwi 1 lime 1 1/2 dl créme franche 2-3 ss ripsgelé 1/4 ts pepper Slik gjør du:

Skrell papaya og fjern kjernene. Skrell kiwi. Riv skallet på en lime og press ut saft.

Mos fruktkjøttet med stavmikser. Tilsett limesaften mens du moser. Hell mosen i en kjele og ha i crhme franche. Kok opp og smak til med ripsgelé, revet limeskall og pepper.

TIPS : I stedet for papaya kan du bruke pære eller tilsvarende mengde honningmelon. ( Opplysningskontoret for kjøtt ) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!