Helt Piano

Han takker nei til de fleste. Men etter flere år med overtalelse, sa mesterarkitekten Renzo Piano ja til å tegne det nye Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Du kan se på Tjuvholmen som et skipsverft.

Renzo Piano (70) bruker fingeren som pekestokk. Hendene argumenterer mykt over nye, detaljerte modeller av Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen - den store, lille byggeplassen innerst i Oslofjorden, rett utenfor Aker Brygge.

Piano har grånende skjegg. Enkel ullgenser, kordfløyelsbukse. Framtoningen er munter og forbausende avslappet.

- Prosjektet består av kanalen. Der er broen. Disse tre øyene utgjør et system. Vi lager et ly som holder alt sammen og beskytter mot regn. Taket er av tre, som et hvelvet båtskrog. Under dette taket er det tre bygningskropper.

- Og dette er en morsom ting ...

Piano fomler begeistret med noe som ser ut som forvokste spisepinner.

Så får han satt på plass det sylslanke tårnet på den store arkitekturmodellen.

- Dette er altså en heis som tar deg 45 meter til værs. Tårnet er totalt 90 meter høyt, som ei mast på ei seilskute. Allusjonen til seilskuter og skipsverft er litt absurd, men det er en del av det jeg tenker om Tjuvholmen. Dere har fått en espresso? Godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer