Hemmelig nettverk ville felle regjeringen

I tidenes politiske thriller i tyrkisk rett, sitter kriminelle, militære og journalister på tiltalebenken.

GODT BEVOKTET: Et stort, hemmelig nettverk anklages for statskupp i Tyrkia. Senest i går ble 30 personer arrestert i forbindelse med saken, 86 er allerede tiltalt. Og når anklagene omfatter forsøk på statskupp er det ingenting å si på sikkerhet utenfor rettssalen. FOTO: REUTERS/OSMAN ORSAL/SCANPIX
GODT BEVOKTET: Et stort, hemmelig nettverk anklages for statskupp i Tyrkia. Senest i går ble 30 personer arrestert i forbindelse med saken, 86 er allerede tiltalt. Og når anklagene omfatter forsøk på statskupp er det ingenting å si på sikkerhet utenfor rettssalen. FOTO: REUTERS/OSMAN ORSAL/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EN DAGBOK, EN PSYKOPAT, rester av den kalde krigen og et politisk spill uten sidestykke. Dette er noen av ingrediensene i det som kalles «århundrets sak» i tyrkiske medier.

Rettsaken mot 86 angivelige medlemmer av det hemmelige, supernasjonalistiske nettverket Ergenekon pågår i disse dager i Istanbul. Både politifolk, militære generaler, personer fra den kriminelle underverden, advokater, journalister og akademikere sitter på tiltalebenken, ifølge Human Right Watch.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer