Hennes familie former Midtøstenes framtid

Dagbladet.no møtte Rabab al-Sadr (61).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TYR:(Dagbladet.no): - Gjennom tusener av år har våre familiemedlemmer sittet i fengsel eller dødd som martyrer. Gjennom historien har vår oppgave vært å hjelpe de svake og fattige, sier Rabab al-Sadr til Dagbladet.no. Vi sitter i den sør-libanesiske byen Tyr med en representant for den sjiamuslimske adelen.

HUN ANSER SEG SELV som direkte etterkommer etter profeten Muhammed.

Hun er datteren til den legendariske Sadr al-Din Sadr, som ledet sjiamuslimenes kamp mot britene i Irak på 20-tallet. Hun er søsteren til imam Musa al-Sadr, den åndelige inspirasjonskilden til de militære bevegelsene Hizbollah og Amal.

PROFETEN Muhammed skal en gang ha sagt at «jeg og min familie er som et tre i Paradiset, med grener ned til denne verden. De som tar tak i grenene finner veien til Gud.»

Men da Dagbladet.no prøver å håndhilse på Rabab al-Sadr blir vi bryskt avist.

- Vi hilser ikke slik i vår kultur, sier den eldre damen, som tilgir Dagbladet.no den uhøflige gesten og gir oss en audiens likevel.

Fra sitt store hovedkvarter rett utenfor byen leder hun velferdsstiftelsen Imam Sadr-stiftelsen i Sør-Libanon. Ti tusenvis av mennesker er avhengige av tjenestene deres. De driver skoler, familieplanleggings-programmer og opprettet to mobile sykehus da Israel trakk seg ut av området i 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer