Her blir han skutt

Attentatmannen ville kapre Jodie Foster ved å drepe Ronald Reagan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- KJÆRE, JEG GLEMTE Å DUKKE, sa Ronald Reagan da kona Nancy kom på sykehusvisitt. Han var blitt skutt og gjentok ordene til en fordums bokser mens han lå der i halvsvime. Kula som traff 70-åringen gikk inn armhulen og passerte nær hjertet. Gjerningsmannen avfyrte seks ganger mot presidenten. Han brukte en revolver med Devastator-kuler som egentlig skulle eksplodere. Det fungerte ikke.

Presidenten var på vei ut fra Hilton Hotel i Washington der han hadde deltatt på en konferanse da John Hinckley Jr. (25) angrep. Klokka var halv tre den 31. mars 1981. Det er 25 år siden i dag. Hinckely haddet stått og ventet på presidenten sammen med pressekorpset. Presidenten smilte, gikk mot den ventende limousinen og svarte på pressens spørsmål. Da slo revolvermannen til, bare en og en halv kilometer fra Det hvite hus. Han fikk avfyrt seks skudd på tre sekunder.

Secret Service-agent Tim McCarthy kastet seg foran presidenten, og falt mot bakken etter et skudd i magen. Jerry Parr, også fra Secret Service, tok tak i presidenten og puffet ham ned bak den åpne bildøra. Rett etterpå traff en kule det skuddsikre vinduet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer