Her er danskenes norske favorittøl

26 forskjellige pilsnerøl ble luktet og smakt på av trenede neser og struper. Fem seriøse danske ølentusiaster har felt dommen over norsk øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DEN LILLE vakre byen Lønstrup - få meter fra Vesterhavet på Nord-Jylland - ble vi ønsket velkommen med det norske ølet vårt.

På Bodega Bounty - med hele mytterihistorien hengende på veggene - tok innehaver Mette Olesen (38) oss vel imot.

I tillegg til seg selv, hadde Mette hentet inn Claus Andersen (49), ølentusiast og minkfarmarbeider, Per Sædam Nielsen (59), ølentusiast, restauratør og pensjonist, Hans Holtegaard (55), ølentusiast og skuespiller (kjent over hele Danmark) og Søren Toft Nielsen (47), ølentusiast og fisker.

Det tok flere smakinger før testpanelet overhodet lot seg begeistre. Først da vi kom til grillpilsen til Ringnes sier Mette at den er tossig god. Når man bruker det ordet, er man rett og slett - fornøyd.

Men grillpilsen skulle slett ikke få stikke av med seieren hos danskene. Mack Artic fra Tromsø, Frydenlund Fatøl og Ringnes Fatøl fra Oslo fikk alle en sterk sekser av panelet.

ETTER EN KORT diskusjon blant de fem ølentusiastene, var det full enighet om at Ringnes fortjente førsteplassen alene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer