Her er din urfar

Gubi er vår urfar. Han har verdens eldste kjente arvemateriale. I dag presenterer forskere oppsiktsvekkende funn i tidsskriftet Nature - og Dagbladet.

DYPE RØTTER: Buskmannen Gubi stammer fra Adam og Eva og har verdens eldste kjente arvemateriale. Her er han utenfor buskmennenes tradisjonelle hytte.
DYPE RØTTER: Buskmannen Gubi stammer fra Adam og Eva og har verdens eldste kjente arvemateriale. Her er han utenfor buskmennenes tradisjonelle hytte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

|||• Les mer hos Nature

 KALAHARI-ØRKENEN, Namibia (Dagbladet): I skyggen av et gulblomstrende mangeti-tre i Kalahari-ørkenen sitter det en gammel mann og speider ut over sanddynene. Akkurat slik som hans forfedre har gjort i tusenvis av år.

Egentlig er det lite som har endret seg siden.

Gubi patter på pipa si, retter på lærhatten og klemmer med fingrene på sine ømme muskler, som er blitt over 80 år gamle.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer