Her er huset til Bill Gates

Du kan smugkikke på hva du vil med satellittkart.

DU KAN SPIONERE PÅ VERDEN med forskjellige varianter av kart og satellittjenester på nettet, som Google Maps og Google Earth.

Tjenester som Satellite Sightseer plukker ut det beste for deg fra Google Earth, setter opp lister over det mest populære folk vil smugkikke på og sorterer på land.

DERMED ER BILL GATES HUS et par museklikk unna. Og bildet som du kan zoome ganske nært inn på, viser at en av verdens rikeste menn bor nydelig til ved sjøen med egen brygge.

Det samme kan du ikke si om Michael Jackson. Hans Neverland ligger mer isolert. Satellittbildet gir oversikt over fornøyelsesparken superstjernen har anlagt her.

Når vi først er inne på kjendiser: På Sveriges toppliste finner vi ABBA-Bjørns hus. Ulvaeus har mye privatliv på øya for seg selv, bortsett fra at han kan ses fra satellitt. Oppløsningen er ikke all verden.

ER DET ARKITEKTUR som opptar deg, hva med en titt på Drammensbrua i Norge, Det hvite hus i Washington eller Operahuset i Sydney?

Mesterverket Hagia Sofia, en gang kirke, så moske og museum, er det også mulig å zoome inn på.


NORGE ER GODT REPRESENTERT
. Hell ligger på lista over det mest populære folk zoomer inn på, sammen med Holmenkollen og Monolitten. De syv søstre kan du så vidt se, oppløsningen er for dårlig.

Naturfenomener kan oppleves på en helt annet måte per satellitt, for eksempel får du oversikten over hele Grand Canyon og vulkaner som Mauna Kea på Hawaii.

ANDRE NETTSIDER i samme gate er også morsomme, for eksempel Google Earthing, som innbyr leserne til gjettekonkurranse om hvor satellittbildene de har lagt ut befinner seg i verden.


Best of world maps
påstår at de har oversikten over de beste bildene fra satellittkart på nettet.


Virtual Globetrotting
har også mange oppføringer på spennende satellittbilder.


Geo Trotter
har laget satellittbildeserier over de vakreste landsbyene i Frankrike og de 100 største byene i verden.

  • Har du en lenke å anbefale? Send den inn i kommentarfeltet under eller på mail:
BILL GATES FRA LUFTA:</B> Milliardæren bor sammen med sin kone Melinda i Medina, en forstad til Seattle i Washington.
PAPARAZZIUTSATT:</B> Slik ser huset ut gjennom paparazzienes fotolinse. Huset skal ha kostet 60 millioner dollar å bygge. Det har blant annet 30 garasjer.
ABBA-BJØRN:</B> Bor på en privat liten øy i Danderyds kommune i Sverige
FRA HELIKOPTER:</B> Neverland fra vanlig helikopterhøyde. Hvor mange som bor og jobber her nå er heller usikkert. Ryktene skal ha det til at Jackson stengte Neverland i fjor på grunn av for høye utgifter.
DET HVITE HUS:</B> Kjent landemerke i Washington finnes selvsagt også på Google Earth.
VULKAN:</B> Denne vulkanen på Hawaii kan du zoome fascinerende nært inn på.
NEVERLAND:</B> Her bor kongen av pop. Michael Jacksons ranch Neverland