Her er Ikkepedia

Nettstedet hvor Homer Simpson er en smultringspisende, postmodernistisk filosof.

SLIK ER DET MED JENTELUS, ifølge det nye nettstedet Ikkepedia:

Det antas at opptil 90 prosent av kvinner i verden er bærer av parasitten, og ca. halvparten av disse har den varianten som kan smitte over til menn. Arkeologer har funnet jentelusfossiler så gamle som 456 år, og det antas at parasitten oppsto i området rundt Mjøsa.

Fenomenet har sin egen oppføring på nettstedet, og du kan være med å redigere den. Slik artikkelen er i dag, munner den ut i råd om hvordan man kan oppdage smittede menn i nærmiljøet og unngå å få jentelus selv. For det er ikke særlig attraktivt:

Menn som er smittet av jentelus legger 2 egg om dagen. De er dårlige til å kjøre bil, føler en trang til å spise ost og kjeks og grine og er alltid redd for å se feite ut.

Selv om jentelus har eksistert i over 400 år, har vi nemlig bare vært oppmerksom på sykdommen i ca. 100 år, og de fleste gutter i dag blir født med en ekstra sans som de bruker for å detektere den smittsomme varianten av sykdommen med. Denne sansen sløves når gutten kommer i puberteten.

ORDET IKKEPEDIA er ifølge nettstedets egen artikkel om seg selv en fornorsking av ordet uncyclopedia, som helt klart er et gammelt latinsk ord og betyr: Vi har rett, tro på oss, følg oss, tilbe oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På forsida av Ikkepedia utdypes hensikten med nettstedet:

Du er kommet til den politisk ukorrekte versjonen av det langt mer kjente nettleksikonet Wikipedia.


Ikkepedia
ble lansert i mai og har over 1500 artikler på norsk. En av de mer interessante går inn på Hvordan man takler pinlig stillhet. («Snakke om været. Bonuspoeng om du husker hvordan været var været var på samme tidspunkt i fjor.»). Det finnes også en gjennomgang av internett («Verdens største fildelingssystem for porno») og hva Wikipedia er. (Fra latin og betyr: «Den som leser det vi har skrevet, og tror på det, er en idiot»).

Men det er ikke bare forbrukervinklede artikler nettstedet har, det finnes også 16 innsiktsfulle artikler innen temaet kultur. Les bare:

«Kaizers orchestra er et Vazelina Bilopphøggers-cover band. Det ble startet den 11. September 2001. Etter brannen på Stiklestad i 2003, skiftet bandet beite og ble et haiku/beatnik band på fulltid. De har faktisk et enormt fans-problem, ettersom fansen danser ompa til de dør.»

Sexrelaterte tema er inngående behandlet til tross for den korte levetida. Tilfeldig sex definerer nettleksikonet som sex gjennom tilfeldigheter, også kjent som flaks. Ordet er på litt finere italiensk seksualiti prinsippi considini di tilfini, og ble oppfunnet av Gud, for å krydre hverdagen til skapningene hans. Han angret senere på dette da Jesus, et resultat av tilfeldig sex, slettet Skapelsesprogrammet hans for å få plass til Dance Dance Evolution.

Homer Simpson har også fått omtale, som den post-moderne filosofen fra slutten av 1900 til midten av 2000-tallet som han er.

SOM WIKIPEDIA har Ikkepedia fortsatt en større og mer interessant engelskspråklig utgave, nemlig Uncyclopedia, som har over 23 000 oppslagsord. Uncyclopedia hevder at det er et prosjekt tilhørende Uncyclomedia foundation og at nettstedet ble lansert i januar 2005 av Jonathan Huang og en mann til uten navn.

Her kan man for eksempel lese om Bob Dylan at han er jødenes konge og dessuten forfatteren av «Protocols of the Elders of Zimmerman» som golfer på søndager. Også er han en ørn.

På polsk heter nettstedet Nonsensopedia, svenskene har sin egen Psyklopedin, mens finnene kaller det Hikipedia. Det finnes ikkepediaer på 30 språk nå. Og Uncyclopedia har fått flere søsterprosjekter (eller sista projects): Undictionary, Unquotable og UnNews.

SYNS DU FORTSATT IKKE DET ER MORSOMT kan du lese Nybegynnerens guide til Ikkepedia. De har også skrivetipsside: Hvordan være morsom og ikke dum?

Det var Wiki-oppføringen Dårlige spøker og annet slettet sludder som var starten da noen bestemte seg for å lage en egen parodi på leksikonet. Selv om virkeligheten er omvendt i Uncyclopedias ekstremt lange artikkel om Wikipedia (blant annet med en egen oversikt over (falske) Oscar Wildes sitater om Wikipedia) :

Wikipedia, \'the free[1] encyclopedia[citation needed] that anyone can edit,\'[2][3] is a satirical parody of Uncyclopedia.

For en tullefri versjon av hva Wikipedia er, kan du lese Wikipedias egen artikkel om Wikipedia. Eller kanskje den om hva Ikkepedia er, på wikipediansk? Norske Wikipedia skriver om Ikkepedia:

En wiki på engelsk, tysk og flere andre språk, utformet som en parodi på Wikipedia.

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på mail.

SIMPSONS:</B> Er blitt ikkepedianere.
POTETEN SOFIE:</B> Ikkepedia og Uncyclopedias logo.
JENTELUS:</B> Har eksistert i over 400 år, det finnes fossiler, ifølge <a href=http://ikke.pedia.ws/wiki/Hovedside>Ikkepedia.</A>
IKKEPEDIA OM WIKIPEDIA:</B> I den lange artikkelen på Uncyclopedia om Wikipedia utpekes Komiske Ali som wikipedianer.
HOMER SIMPSON:</B> Kjent på Ikkepedia som smultringspisende filosof.
JØDENES KONGE:</B> Det er Bob Dylan, ifølge Uncyclopedia.