Du leser nå Dagbladet Pluss

- Her er jeg ikke homo-Lars, bare Lars

- Endret ikke syn på meg selv om de fikk greie på at jeg var homse.

DET GODE EKSEMPELET: - Det var fullstendig uproblematisk å stå fram, sier Lars Richard Bache (38). Han møter også stor forståelse blant de unge fotballspillerne han til daglig trener i Lillestrøm.
DET GODE EKSEMPELET: - Det var fullstendig uproblematisk å stå fram, sier Lars Richard Bache (38). Han møter også stor forståelse blant de unge fotballspillerne han til daglig trener i Lillestrøm.Vis mer

Godsvognene dundrer tungt og rytmisk forbi Åråsen Stadion. Togene mellom Oslo og Eidsvoll passerer tretti meter fra Lillestrøms hjemmebane. Jernbanen har ligget samme sted siden 1854.

Lars Richard Bache (38) kom hit i fjor. Han er den eneste kjente homsen som er tilknyttet en norsk tippeligaklubb. Som trener.

38-åringen står bak hovedtribunen. Han har sagga olabukser og ring i øret. Hver dag klokka 15.30 møter han på jobb i LSK. Trenerjobben er en 50 prosent stilling.

— På 80-tallet var jeg en idrettsgutt som alle andre. Jeg var homse også, men det fortalte jeg ikke til noen. Ikke da. Men homofilien skapte ingen problemer for meg. Jeg festet som alle andre og hadde venner som alle andre, sier Lars.