Her er landets beste restauranter

Restaurantanmelderne er ganske samstemte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HVER UKE SPISER Dagbladets undercoverpar Robinson og Fredag middag ute. Sist helg smakte de på maten, atmosfæren og sørvisen på Cafe Sorgenfri i Oslo. Det maksimalistiske interiøret trakk noe ned for restaurantanmelderne. Sorgenfri endte opp med fire av seks mulige stjerner.

Det kreves mye for å komme på topplista. Bare to seksere er blitt gitt det siste halvåret.

Stattholdergaarden fikk en sekser totalt da paret besøkte stedet i oktober i fjor. Deres fininnstilte ganer var ikke i tvil: 

- Kamskjell med kongekrabbesalat og soyaglasert ishavsrøye satte den høye standarden resten av måltidet levde opp til: Smaksrikt, avstemt og delikat anrettet.

Forresten var Statholdergaarden anmeldt som den første på nett i 2000, og den fikk terningkast seks den gang også.

I januar i år testet Robinson og Fredag den nyåpnede fiskerestauranten Fjord, som også fikk strålende kritikk og toppkarakter:

- Hør! Hør! Hvilken variasjon! Å kombinere smaker som dette krever både fingerspitzengefühl og musikalitet. Dette er veldig, veldig bra. Imponerende. Ja, rett og slett, sa Fredag.

DEN KOMPLETTE LISTA over seksere er lang, her finner vi klassikere som Bagatelle, Feinschmecker,Annen Etage, Emmas drømmekjøkken og Haga restaurant.

Flere av de samme restaurantene finnes også på sekserlista til VG, for eksempel Statholdergaarden, som får toppkarakter også i DN. Avisa har i tillegg til den har Bagatelle og Mathuset Solvold på sin topp-tre-liste.

På VGs toppliste figurerer i tillegg restauranter som Palace Grill og Brasserie Hansken.

Aftenposten har flere
av de samme favorittene, men lavterskeltilbudet Habibi take-away har sneket seg inn på sekserlista, sammen med blant andre Lofoten fiskerestaurant på Aker brygge.

Alle de fire topplistene kan du lese i høyremargen i denne saken.

Du kan selv søke i vår restaurantbase, og velge om du vil liste opp restaurantene etter dato besøkt, karakter, pris eller sted.

DET FINNES NOEN RÅTNE EPLER blant de mange spisestedene. 

Restauranten som har fått dårligst kritikk av vårt smakspoliti er Frognerseteren i Oslo, som fikk totalt én stjerne i 2007, og ble omtalt under tittelen «Tørt og seigt, smakløst og dyrt». VG besøkte stedet i 2005, og hadde en finere opplevelse. Avisa ga terningkast fem, og skrøt særlig av utsikt og tømmervegger.

I samme område ligger også Holmenkollen restaurant, som fikk to stjerner da den ble anmeldt med overskriften «Overpriset turistfelle».

VG ga en firer da de var her i og skrev at maten var god, men at det ble overskygget av elendig service.

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på e-post.

ÅRETS NYKOMMER:</B> Fiskerestauranten Fjord åpnet i Oslo før jul i fjor. Den har fått strålende kritikker av matanmelderne i Dagbladet og Aftenposten.
TROMSØFAVORITT:</B> Emmas Drømmekjøkken i Kirkegata i Tromsø levde opp til navnet og fikk seks stjerner.
FROGNERSETEREN: Frognerseteren i Oslo fikk totalt én stjerne i av Robinson og Fredag i 2007. Det var både dyrt og smakløst.
STATHOLDERGAARDEN:</B> Restauranten i Oslo sentrum får toppkarakter av avisenes restaurantanmeldere.
EN SEKSERRESTAURANT:</B> Disse kvinnene hygger seg på Nodee Asian Cooking i Oslo. Restauranten fikk seks stjerner av Dagbladets anmeldere.
HAGA RESTAURANT:</B> Dette spisestedet i Bærum har også fått seks stjerner av Robinson og Fredag.
FIKK DÅRLIG OMTALE I DAGBLADET:</B> Holmenkollen restaurant ble kalt en overpriset turistfelle.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer