Her er mai-boblene

Champagne, musserende og hvitvin til fridagene.

CHAMPAGNE, musserende og kald hvitvin kommer fram på bordene i mai, med 17-mai og røde dager på kalenderen.

Det er mye godt og billig, og dyrt og eksklusivt å velge mellom. Vi har tatt et dykket i alle våre vinanmeldelser og funnet fram til noe av det aller beste.

OM DU VIRKELIG har tenkt å slå på stortromma kan champagnen Krug Grande Cuvée Brut Krug til 1099 kroner passe for deg. Den fikk denne omtalen av Dagbladets vinanmelder:

Kompleks aroma med innslag av blomster, markjordbær, honning, sukat, karamell og nøtter. Delikat og stilig fruktighet i smaken med fint avstemt honningsødme og ripsaktig syrlighet i den lange ettersmaken.

• Les testen av 41 champagne, musserende, rødvin og hvitvin her.

ØNSKER DU NOE LITT BILLIGERE finnes det champagne som ikke tømmer lommeboka.

J.M.Gremillet Champagne Brut Sélection koster 199,90 kroner. Dette skrev vår anmelder Bjørn Lyng om vinen:

Hederlig lavpris-champagne med sitrus, sjøbunn og et lite preg av gjærbakst i duften. Godt skum og frisk fruktighet med ørlite honningsødme i smaken, og en syrebitterhet som sitter godt i ettersmaken.

Her er mai-boblene

En annen sekservin som koster litt mer er Legras Blanc de Blancs Grand Cru Brut til 275,00. Lyng skrev:

Flott autolysepreg i duft og smak med innslag av gjær, epler, sitrus og mineraler. Mykt skum og god fruktintensitet i smaken, syrefrisk og lang ettersmak.

Klassikeren Freixenet Extra Brut kommer godt overens med vår vinanmelder. Den spanske musserende vinen koster bare 72 kroner. Dette skriver Lyng:

Eplesødme med en krydret undertone i duften. Ikke så mye bobler, men kullsyren prikker på tunga. OK eplesødme i den middels fyldige smaken, og lett syrebitterhet i ettersmaken.

Italiensk musserende har også godt ry. Ca\'Bertaldo Prosecco di Valdobbiadene Brut 

til 120 kroner får denne omtalen:

Sitrusblomster og eplesødme i duften. Små bobler og frisk fruktighet med hint av furunål i smaken, syrlig ettersmak med en liten epleskallbitterhet i avslutningen.

• Her er testen av 45 musserende viner.

EN BØTTE CHAMPAGNE: Vi viser deg hva slags type du skal velge. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
EN BØTTE CHAMPAGNE: Vi viser deg hva slags type du skal velge. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

FLERE TESTER:

Vår i glasset

Hvitvin som passer til sommeren

80 pappviner til sommerferien

Bobler til 17. mai

Ferieviner

MIMOSA: Champagne og ferskpresset appelsinjuice.
<B>CHAMPAGNE:</B> Det finnes mange billigere musserende varianter til champagne som kommer godt ut i våre vinanmeldelser.