Her er pengebeviset

Kom Treholts penger fra KGB eller Irak?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIDEN ARNE TREHOLT ble dømt for spionasje i 1985 har det såkalte pengebeviset blitt diskutert. Nå kommer det opp igjen, i forbindelse med at Treholt-saken er krevd gjenopptatt.

Advokat Harald Stabell hevdet denne uka i Brennpunkt at politiet kan ha tuklet med det sentrale pengebeviset i saken. I gjenopptakelsesbegjæringen åpner han for at det kan ha funnet sted alt fra feiloppfattelser, slurv, til store konspirasjoner i saken både fra politiet og dommernes side. Men lite av det dokumentaren brakte er egentlig nytt.

- Veldig mye av dette har vært oppe før. Jeg tør ikke utelukke noe, men konstaterer at man til nå ikke har greid å bevise at det ble fusket med pengebeviset, sier Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle til Dagbladet.no.

Han er en av dem som har fulgt Treholt-saken lengst. Stanghelle var journalist i Arbeiderbladet da han dekket Norges mest kjente spionsak.

DET BLE FORETATT flere hemmelige ransakinger i leiligheten til Arne Treholt og kona Kari Storækre i Oscarsgate i Oslo før han ble arrestert i januar 1984. Politiet fant 62 000 dollar hjemme hos den tidligere byråkraten, nesten 400 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer