Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er skolen en lek

Ingen prøver. Ingen oppmøteplikt. Ifølge ledelsen på Summerhill i England gjør det skolens elever til bedre mennesker.

Gode skuusmål: Etter å ha blitt truet med nedleggelse seint på 90-tallet, får Summerhill idag gode skussmål av britiske myndigheter. I en rapport konkluderes det medat skolen har et godt tilbud og at elever som avlegger eksamen har bedre resultater enn gjennomsnittet. Foto: Mette Møller / Dagbladet
Gode skuusmål: Etter å ha blitt truet med nedleggelse seint på 90-tallet, får Summerhill idag gode skussmål av britiske myndigheter. I en rapport konkluderes det medat skolen har et godt tilbud og at elever som avlegger eksamen har bedre resultater enn gjennomsnittet. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

- Let?s go to the scary place!

Tre par føtter kommer til syne under ei diger trekrone. Etter noen sekunder kommer to jenter i åtte- ti års alderen og en litt mindre gutt skliende ned brannmannstanga som er montert til det enorme bøketreet. De har knapt satt beina på den gresskledde marka, før de springer mot krattene og buskaset som skjuler muren mellom Summerhills 12 mål store parkområde og verden utenfor. Det er mandag formiddag og midt i beste skoletid. Rektor Zoe Readhead (65) har ikke sett grunn til å skifte fra kosebukse og crocs, og

lar blikket sveipe over skoleområdet sitt: På toppen av skaterampa leker en gjeng Kongen på haugen. Mellom to hjemmelagde hagebenker tømmer en kar i småskolealder et skjevt skap for værbitte sjakkbrikker. Ei jente kommer susende rundt hjørnet av skolebygningen på sykkel, tilsynelatende uten annet mål enn noen runder for turens skyld. Men trampolinen er tom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.