Her er verdens minste snømann

Like tykt som et femtedels hårstrå.

PÅ STØRRELSE MED EN BAKTERIE: Dette er en diger forstørrelse av verdens minste snømann. Foto: David Cox/National Physical Labratory
PÅ STØRRELSE MED EN BAKTERIE: Dette er en diger forstørrelse av verdens minste snømann. Foto: David Cox/National Physical Labratory Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| DENNE SNØMANNEN er 10 µm (mikrometer) bred, på størrelse med en vanlig bakterie. Til sammenligning er en antrax-spore, som var så omtalt for noen år siden, rundt 6 mikrometer. Et snøfnugg er mye større, de minste er rundt 1000 mikrometer.

Og det blir mindre. Snømannens nese er under 1 µm, altså mindre enn 0.001 millimeter i diamater. En bitteliten platina-bit ble brukt til å lage den. Hodet er 0,01 millimeter bredt. SNØMANNEN ER LAGET med nakoteknologi av National Physical Labratory i Storbritannia, som har sendt ut en promovideo for å vise hva forskerne driver med.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer