Her jager de verdens mest ettersøkte mann

Barn som Vincent og Berthe kidnappes av Joseph Konys LRA og tvinges til å bli soldater og sexslaver.

SPYDSPISSER: Rundt 2500 ugandiske soldater er spydspissen i jakten på Joseph Kony i krigsherjede Den sentrafrikanske republikk. De får hjelp av rundt 150 amerikanere som bidrar med taktikk, logistikk, flystøtte og etterretning. Foto: John Terje Pedersen
SPYDSPISSER: Rundt 2500 ugandiske soldater er spydspissen i jakten på Joseph Kony i krigsherjede Den sentrafrikanske republikk. De får hjelp av rundt 150 amerikanere som bidrar med taktikk, logistikk, flystøtte og etterretning. Foto: John Terje PedersenVis mer

OBO/HAUTE-KOTTO (Dagbladet): De høye strående bøyer seg så vidt til hver sin kant. For et utrent øye ser det ikke ut som annet enn at de har vokst i hver sin retning. Gresstråene som rager en meter over hodene våre peker uansett i alle retninger.

- Her gikk de for tre eller fire dager siden, sier kaptein Haron Hobuhara.

Han leder et lag fra den ugandiske hæren som følger i hælene på en gruppe opprørere fra Herrens motstandshær, eller LRA (Lords Resistance Army), som de oftest blir kalt.

Jakten finner sted i de enorme lovløse områdene i Den sentralafrikanske republikk. Målet er å fange eller drepe mannen som av mange betegnes som verdens mest ettersøkte - Joseph Kony.

Den mystiske og myteomspunne hærføreren regnes å være rundt 53 år gammel. Halvparten av alle krigsforbryterdomstolen i Haag vil ha kloa i er LRA-kommandanter, og Kony er deres ubestridte leder. Hans herjinger startet i det nordlige Uganda på slutten av 80-tallet - og i 2005 ble han siktet for 12 forbrytelser mot menneskeheten og 21 krigsforbrytelser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.