Foto: Mette Randem
Foto: Mette RandemVis mer

Hest er både billig og godt

Mange blir forferdet over tanken på å spise hestekjøtt, men Andreas Viestad er ikke i tvil når han står foran slakterdisken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hva er den beste biffen?

For dama foran meg i køen er bare det beste godt nok. Det er tydeligvis ikke ofte hun ­våger seg til slakteren for å handle, og forventningene når hun nå engang har oppsøkt spesialforretningen, er skyhøye.

Men verden er kjip. Slakteren forklarer at det ikke er noe så enkelt som «den beste biffen». Vil hun kanskje ha indrefilet?

- Det er det møreste stykket.

- Ja, den!

- Eller kanskje ytrefileten, mør, men ikke fullt så mør, men som til gjengjeld har mer smak?

- Eh, ha, kanskje det?

- Eller entrecôte, som er den med mest smak. Se denne, den er veldig fint marmorert. Det er min favoritt.

- Det er så vanskelig. Jeg vil ha mye smak, og veldig mørt kjøtt, fortsetter hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn