Hevder Tyrkia snikislamiseres

- Stem nei om du ikke vil bli tvunget til å kle deg som en nonne, sier motstanderne før helgas folkeavstemning om grunnlovsreform.

VÅT STØTTE: Støttespillerne til statsminister Recep Tayyip Erdogan jublet for ja i den kurdiske Diyarbakir denne uka. Landets store kurdiske minoritet, som overveiende er positive til grunnlovsreformen, kan bli avgjørende for utfallet av folkeavstemningen. Foto: REUTERS/Umit Bektas
VÅT STØTTE: Støttespillerne til statsminister Recep Tayyip Erdogan jublet for ja i den kurdiske Diyarbakir denne uka. Landets store kurdiske minoritet, som overveiende er positive til grunnlovsreformen, kan bli avgjørende for utfallet av folkeavstemningen. Foto: REUTERS/Umit BektasVis mer

||| STEM «EVET», «ja» står det på store valgplakater i Istanbuls gater.Regjeringspartiet AKP forsøker å overbevise folk om at de på søndag, på tampen av Eid-feiringen, må gi sitt ja til grunnlovsreformen som vil gi politikerne i landet mer makt.

STATSMINISTER Recep Tayyip Erdogan og hans muslimske parti AKP har gjort enorme endringer i landet siden de kom til makta i 2002. Smurt av en velfungerende økonomi har det som tidligere er blitt karakterisert som et islamistparti, liberalisert og dratt landet mot EU.

Forslaget om å endre grunnloven er et ledd i Erdogans store reformprosjekt. Den eksisterende grunnloven i landet er rigid, den ble skrevet av generalene etter militærkuppet i 1980. Herfra har vi for eksempel hijabforbudet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.