Rødt lys: Staten hevder mye rart når det kommer til mat, mener Sofie Hexeberg. - Plutselig sier de at rødt kjøtt er farlig, selv om vi har utviklet oss på rødt kjøtt over flere millioner år!
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
Rødt lys: Staten hevder mye rart når det kommer til mat, mener Sofie Hexeberg. - Plutselig sier de at rødt kjøtt er farlig, selv om vi har utviklet oss på rødt kjøtt over flere millioner år! Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Hexedoktoren

Er det frukt og kneippbrød eller egg og bacon som skal redde helsa vår? Lavkarboguru Sofie Hexeberg (51) får med seg stadig flere over til «den andre siden».

- Statens kostholdsråd? De er helt forferdelige.

Ikke alle jubler over «fem om dagen» og nøkkelhullsmerking av maten. En av dem er Sofie Hexeberg. Ikke hørt om henne? Hun har skrevet boka «Frisk med lavkarbo - nytt liv med riktig mat». Et aldri så lite eventyr for forlaget, ettersom boka lå på bestselgerlista 38 uker i fjor. 25000 solgte eksemplarer. Nå blir oppfølgeren, en kokebok med hundre oppskrifter uten potet og pasta, revet ut av hyllene.

- Så sier staten at rødt kjøtt plutselig er veldig farlig, selv om vi mennesker har utviklet oss på kjøtt over flere millioner år. Det synes jeg er veldig rart.

Hun er høy. Hun er tynn. Det har ikke alltid vært sånn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn