Himmelsk poltur

Matglade kan trygt legge kursen mot nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– KAN DU KJØRE oss til Nordpolen? sa Fredag og lukket bildøra.

Drosjesjåføren, en av den gamle, tradisjonelle typen, så nesten fornærmet ut.

– Selvfølgelig, sa han tørt og trykket på gassen.

Det viste seg ganske raskt at han ikke bare visste hvor Nordpolen var, han hadde ingen betenkeligheter med å dele sin kunnskap om hvorfor dette krysset mellom Grefsenveien og Sandakerveien i Oslo på folkemunne hadde fått sitt spesielle navn.

– For et par hundre år siden var dette langt på landet, et yndet sted for landturer, og omtrent så langt nord man kunne komme i Oslo uten å havne i tjukkeste skauen. Det var langt, det var i retning nord, dermed ble det døpt Nordpolen, sa sjåføren.

Kjært navn, mange teorier om opphavet. Ifølge «Oslo Byleksikon» hadde plassen fått navn etter et tidligere serveringssted. Men uansett var målet for utflukten Victor, en restaurant Robinson og Fredag har besøkt med stort hell flere ganger tidligere.

– À LA CARTE, ELLER DAGENS? lurte Robinson.

Kaninterrin, carpaccio av torsk med wasabisorbet, braisert oksebryst og grillet piggvar hørtes fristende ut. Det gjorde også dagens meny, som besto av røykt torsk, grillet kveite med petit pois-puré og strimlet fennikel, og rosastekt hjort med polenta, kålrotfondant og skogsopp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer