Hit reiste Moland og French på «guttetur»

Hutu-milits og Lords Resistence Army kriger fremdeles i regionen.

«GUTTETUR:» Konfliktene i Nordøst-Kongo er fremdeles av de farligste i verden. Bildet viser rwandiske styrker ved Goma i Øst-Kongo, etter en offensiv mot hutu-militsen i Kongo tidlig i år.  Foto: REUTERS/Finbarr O'Reilly
«GUTTETUR:» Konfliktene i Nordøst-Kongo er fremdeles av de farligste i verden. Bildet viser rwandiske styrker ved Goma i Øst-Kongo, etter en offensiv mot hutu-militsen i Kongo tidlig i år. Foto: REUTERS/Finbarr O'Reilly Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

8. JULI 2005 UTSTEDTE Den internasjonale straffedomsstolen i Haag (ICC) sin aller første arrestordre. Den var rettet mot lederen for Lords Resistance Army (LRA) i Uganda, Joseph Kony, og fire av hans øverste offiserer.

Opprørslederen er blant annet anklaget for å angripe sivile, for drap, bortføringer og lemlesting. Barn blir kidnappet, hevder domstolen, og brukt som barnesoldater, vakter og sexslaver.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer