Hitchens guide til galaksen

Hetset, hedret og forhatt. En mann som spytter sine fiender i ansiktet. Men da Magasinet slapp inn hos en av verdens fremste tenkere, slet han med ettervirkningene av bikinivoksing. Møt Christopher Hitchens (58).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKJORTA KLISTRER SEG PÅ RYGGEN på vei opp Columbia Road. Washington D.C. er fortsatt dampende varm i slutten av oktober. I tre måneder, på telefon og e-post, har jeg prøvd å komme fram til Christopher Hitchens (58), journalisten og forfatteren som i den engelskspråklige verden er så beryktet at intelligente vesener som aldri har møtt ham, hevder å ha sett ham i berusende vigør på steder han aldri har vært. En plass han definitivt har befunnet seg store deler av året, er på toppen av bestselgerlista for «God is Not Great – How Religion Poisons Everything». Bøkene hans teller 23. Tre av dem er omfattende angrep på Henry Kissinger, Mor Teresa og Bill Clinton.

Her er noen av høydepunktene:

Kissinger er en krigsforbryter.

Mor Teresa utnyttet de fattige.

Bill Clinton er en løgner.

Alt ifølge den britiske 58-åringen med det noe pjuskete utseendet og den dype røsten.

Men han har også hyllet Thomas Jefferson, George Orwell og Thomas Paine i sine bøker. Artiklene hans i magasinet Vanity Fair underholder, analyserer og belærer oss med oralsexens historie, dødsstraffens skammelige praksis og hvorfor vi burde dra til Nord-Irak på ferie. Nylig la han inn sin innrøkte og spritinfiserte kropp på luksuriøse skjønnhets- og rehabklinikker. (Underlivet er, som vi snart skal få høre, ikke til å kjenne igjen.) På talkshow har han vist fingeren og ropt «til helvete med dere!» da han ble lei av den konstante klappingen for tv-vertens Bush-angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer