Hittebarna

Denne boksen i ei dør i Hamburg har reddet livet til 30 nyfødte babyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er her det ender: Nederst i ei anonym sentrumsgate, til høyre for den bratte steintrappa som fører opp til barnehagens inngang, ved siden av vognskuret og sykkelstativet og sju trinn nedenfor bakkeplan. Etter å ha surret kroppen inn i bandasjer i måneder for at magen ikke skal avsløre hva som har skjedd og skal skje, etter å ha krummet ryggen like lenge slik at ingen skal se at brystene har vokst flere størrelser, etter å ha opplevd at du ikke lenger kan fortrenge eller holde igjen: Det blodige, slimete vesenet som ligger på gulvet er et barn. Det er et barn som du verken kan eller vil ha. Derfor ender alt her: Foran ei luke i ei dør i Goethestrasse 27 i Hamburg. Eller er det kanskje her alt begynner?

– Det er her babyene kommer fra! roper en fireåring. Hun kommer hoppende ned trappa sammen med resten av «Storbyindianerne». Barnehagebarna i Goethestrasse er på vei fra lekerommene i andre etasje til spiserommet i kjelleren. Jenta peker på den gjennomsiktige, oppvarmede babysenga innenfor luka i døra. Et display viser 37,1 grad. På gulvet står ei tåteflaske, ei veske med førstehjelpsutstyr og redskap til å klippe av en navlestreng. Fireåringen og de 140 andre barna her vet godt hvorfor plastikkrybben står der midt iblant dem. Når alarmen som er koblet til den lille senga med rosa sengetøy utløses i barnehagens åpningstid, får barna alltid se på den nye babyen. Det har skjedd 30 ganger siden april 2000. Den yngste babyen var en halv time gammel da den ble levert, den eldste fem dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer