«Hjelp! Jeg skal bli mormor»

Forskjellen på å bli mor og mormor, er som forskjellen mellom det å være gift og å ha en uforpliktende elsker, sier noen. Jeg tror ikke helt på det, skriver Magasinets Heidi Molstad Andresen.

I TRYGGE HENDER: Illustrasjonsfoto av en bestemor som holder barnebarnet sitt. Bricolage / Shutterstock / NTB scanpix
I TRYGGE HENDER: Illustrasjonsfoto av en bestemor som holder barnebarnet sitt. Bricolage / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Er du forkjøla eller gråter du allerede?

Jordmora gransket meg, mens hun beveget ultralydapparatet over den svulmende magen til dattera mi. Bildet på skjermen så ut som et satellittfoto av en storm, men sammen med lyden av hjertet som raste i vei med 160 slag i minuttet, ble det plutselig sant: Der, inne i henne som en gang var babyen min, under hånda mi og bare atskilt av noen centimeter med hud og fostervann, lå barnebarnet mitt. Jeg lo og snufset om hverandre.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer