Du leser nå Dagbladet Pluss

«Hjelp! Jeg skal bli mormor»

Forskjellen på å bli mor og mormor, er som forskjellen mellom det å være gift og å ha en uforpliktende elsker, sier noen. Jeg tror ikke helt på det, skriver Magasinets Heidi Molstad Andresen.

I TRYGGE HENDER: Illustrasjonsfoto av en bestemor som holder barnebarnet sitt. Bricolage / Shutterstock / NTB scanpix
I TRYGGE HENDER: Illustrasjonsfoto av en bestemor som holder barnebarnet sitt. Bricolage / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

– Er du forkjøla eller gråter du allerede?

Jordmora gransket meg, mens hun beveget ultralydapparatet over den svulmende magen til dattera mi. Bildet på skjermen så ut som et satellittfoto av en storm, men sammen med lyden av hjertet som raste i vei med 160 slag i minuttet, ble det plutselig sant: Der, inne i henne som en gang var babyen min, under hånda mi og bare atskilt av noen centimeter med hud og fostervann, lå barnebarnet mitt. Jeg lo og snufset om hverandre.

Nå er det gått flere måneder, og både mor og far og barn belager seg på action når som helst. Men jeg, jeg er fortsatt ikke helt klar, og det er ikke et strikketøy som må bli ferdig, bare så det er sagt. Det er Hansen-kryssordet. Jo mer jeg har tenkt, jo mer har jeg grublet over hvordan man forbereder seg på å bli mormor – og om det er mulig å leve opp til mitt eget ideal.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.