Hjelp til steinbit

Hva serveres til steinbit? Og hvordan lager du gazpacho? Bli med i matdebatten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ MAGASINETS NETTSIDER kan du diskutere mat i vårt eget debattforum. Her kan du spørre andre lesere om tips og råd, eller dele dine egne kunnskaper om mat, råvarer og oppskrifter. STEINBITEN HAR BLITT en av våre aller mest populære matfisker. Tidligere ble den sjelden plassert på norske middagsbord, trolig fordi den ikke kan sies å være særlig vakker i naturlig tilstand. Men skjønnheten kommer som kjent innenfra, og i dag finnes knapt en fiskedisk eller restaurant som ikke tilbyr steinbit. Kanskje ikke så rart når vi vet at steinbiten lever av maritime godsaker som krabber, muslinger og sjøpinnsvin. Noe som også forklarer et heller skummelt kjeveparti. Det finnes et utall måter å tilberede steinbit. I denne jungelen av variasjoner trenger «Moi» - lite trolig at vedkommende heter «Trond» til fornavn - tips fra andre lesere: - Jeg skal servere steinbit, men hva kan jeg bruke som tilbehør? Kanskje du kan hjelpe? Send dine steinbittips inn her! ÅRETS SOMMER HAR vært særdeles lang og varm. Fremdeles titter sola fram, og noen hver kan la seg friste av en tallerken gazpacho - spanjolenes kalde grønnsaksuppe som serveres med krutonger eller tørt brød. «El Pablo» har lyst til å å lage suppa selv, men lurer på hvordan han skal gå fram: - Er det noen som har en heidundrandes god oppskrift på gazpacho? Og hjelpen var ikke langt unna. Leseren som kaller seg «Mar» er tydeligvis kjent med det spanske kjøkken, og byr på denne oppskriften på gazpacho:

 • Salt
 • Pepper
 • 1 stk agurk (skrellet)
 • 1 rød paprika
 • 4 fedd hvitløk (i skiver)
 • 3 ss olivenolje
 • Vann (iskaldt)
 • Eddik
 • 3 dl tomatpuré (helst av friske tomater)
 • 1 ss rødvinseddik
 • 1 ts Chilipulver Skjær grønnsakene i små biter. Tilsett chili. Svi hvitløken i olivenolje uten at de tar farge. Bland alle ingredienser, og spe med iskaldt vann til du får ei tjukk suppe. Smak til med salt, pepper og eddik. Server suppa kald med krutonger, finhakket paprika, basilikum og olivenolje i separate skåler. Har du flere gazpacho-oppskrifter? Send inn ditt bidrag her! TIDLIGERE I SOMMER har det kommet flere oppskrifter på gresskarmat. Det hele startet med dette innlegget fra Helga: Eg har lyst til å prøve å lage noke med gresskar, men er litt rådlaus på kva eg skal lage. Nokon som har nokre forslag på til dømes hovudrett? Her er noen av forslagene:
 • Gresskar med egg
 • Gresskarpai
 • Amerikansk gresskarpai
 • Pastasalat med gresskar Den siste oppskriften ble testet av Helga og henne middagsgjester, og det ble en udelt suksess. Les hennes tilbakemelding her! Har du noen flere tips? Eller andre råd og meninger om mat? Bli med i matdebatten! VI ØNSKER ALLE LESERE GOD APETITT! For mange henger mat og vin sammen. Her kan du hente eller dele vintips, eller diskutere årganger og druer. På Magasinets vinsider kan du lese om nyheter og anbefalinger, og få med deg alle Magasinets vintester. solvi.glendrange@dagbladet.no

<HLF>Før:</HLF> Steinbiten i sitt rette element. Det særdeles kraftige kjevepartiet kommer godt med når den skal meske seg med kråkeboller, krabber og annet hardhudet snacks fra havet.
<HLF>Etter:</HLF> Steinbiten på bordet. Her i form av løvtynne carpaccioskiver.
<HLF>Kjølig og godt:</HLF> Gazpacho - spanjolenes kalde grønnsakssuppe. Serveres tradisjonelt med krutonger eller tørt brød.
<HLF>Gresskarmat:</HLF> Her i en amerikansk halloween-utgave.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer