Mange i risikosonen: - Kokain er blitt et motedop. Det er ikke bare utøvere på elitenivå som blir eksponert for det. Når det er sagt: Alkohol, kokain, spill, alt henger sammen, mener Claus Lundekvam. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
Mange i risikosonen: - Kokain er blitt et motedop. Det er ikke bare utøvere på elitenivå som blir eksponert for det. Når det er sagt: Alkohol, kokain, spill, alt henger sammen, mener Claus Lundekvam. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer

Hjemmekampen

Han tok seks gram kokain og drakk halvannen liter sprit hver dag. Alt var kaos, kona og døtrene hadde reist fra ham. Og det eneste som sto i hodet på Claus Lundekvam (38) var å reise til Rio og drikke seg i hjel. Nå forteller eks-fotballproffen om veien ut av rusen, hjerteinfarktet - og sitt nye liv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er border collien Lucky (1 ½) som ønsker velkommen når inngangsdøra til Claus Lundekvams hvite villa utenfor Bergen åpner seg. Lucky, som er så livsglad og full av energi at hun ikke kan bestemme seg for om det er best å stå på to eller fire bein. Lucky, som er det levende beviset på at det er en vei ut av selv de mørkeste og lengste tunnelene.

- Navnet er ikke tilfeldig. Jeg kjøpte henne da jeg kom ut av rehabiliteringen, sier Claus Lundekvam.

- Jeg var jo lucky, på mange måter.

Halvannet år er gått siden fotballstjerna Claus Lundekvam dukket opp på norske tv-skjermer og viste oss at idretten ikke bare er slik vi tror og ønsker at den skal være. En nedkjørt mann med diger snusleppe, unnvikende blanke øyne og en stemme som truer med å briste hvert øyeblikk i det tre minutter lange intervjuet på TV2:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
 • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn