Du leser nå Dagbladet Pluss

Hjernebølger gir "Balans-stolen" nytt liv

Lurer du på hvordan konsentrasjon ser ut, bør du se nærmere på de nye utgavene av designikonet Variable Balans.

Konsentert: Italienske Lorenzo med "Epoc neuroheadset" leser historie mens hjerneaktiviteten omskapes til mønstre på en pc.
Konsentert: Italienske Lorenzo med "Epoc neuroheadset" leser historie mens hjerneaktiviteten omskapes til mønstre på en pc.Vis mer

Tre barn fra USA, Italia og Tyskland har laget de nye mønstrene til stoltrekket - med hjernebølgene sine.

- Møbelbransjen er så konservativ. Vi ville gi den et slag i trynet, forteller Arild Aakre (35), direktør for produktutvikling i Variér Furniture.

Lille Variér fra Norge fikk mye oppmerksomhet på verdens største møbelmesse i Köln i januar. Med prosjektet Brain Design har de gjort noe som aldri har blitt gjort før: oversatt konsentrasjon til design. Og i stedet for å gå til en designer, ga Variér reklamebyrået Dist Creative oppdraget å blåse liv i klassikeren Variable Balans. De ville ha noe innovativt og friskt.

Duoen Eirik Sørensen (28) og Finn Knudsen (27) i Dist er ferske i møbelgamet. Det er kanskje derfor Brain Design skiller seg såpass ut som det gjør.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.