Hjertelegen: Slik tar du best vare på hjertet

Og det er særlig en ting du skal unngå, i følge Twitter-legen Wasim Zahid (43)

HJERTESPESIALIST: Wasim Zahid er hjertespesialist og overlege ved Drammen sykehus – samt firebarnsfar, samfunnsdebattant, foredragsholder og forfatter med tre bøker i beltet i løpet av de siste fem åra.
HJERTESPESIALIST: Wasim Zahid er hjertespesialist og overlege ved Drammen sykehus – samt firebarnsfar, samfunnsdebattant, foredragsholder og forfatter med tre bøker i beltet i løpet av de siste fem åra.Vis mer

Året var ... ja, det husker han egentlig ikke lenger, men Wasim Zahid hadde en drøm. En drøm om å legge en kanyle inn i den største blodåra i halsen, det som i medisinsk terminologi kalles venekateter, en innviklet prosedyre som nettopp derfor ikke utføres så ofte. Men dette sto aldri i pensumbøkene, så hvor skulle han begynne å lete? Svaret: YouTube. På nettet fant han en elleve minutter lang video av et indisk legeteam som, steg for steg, redegjorde for hvordan en går til verks.

– Jeg så videoen ti ganger etter hverandre, helt til jeg kunne den ett hundre prosent utenat. Så fant jeg meg en pasient.

– Og han overlevde?

Wasim Zahid ler.

– Han overlevde. Ingen problem.