VARM SJOKOLADE: Gammeldags kakao, helst med hjulvispet krem, oppfattes gjerne nostalgisk, og som ekte. Foto: Hans Arne Vedlog
VARM SJOKOLADE: Gammeldags kakao, helst med hjulvispet krem, oppfattes gjerne nostalgisk, og som ekte. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Hjulvispet krem og følelsen av det ekte

Nostalgi takk!

MAGASINET (Dagbladet): «Vi har sjokolade med med hjulvispet krem», står det på et skilt plassert utenfor en kaffebar i en av Oslos gater. Det er høst, regnet er tungt som bly, vinden pisker fortauene, gatene er fulle av folk som svøper kroppen i regntøy og løvet ligger vått langs bakken.

Beskjeden fra skiltet slår umiddelbart inn i mitt innerste. En kopp med varm sjokolade virker som den beste løsningen på alt. At den også er akkompagnert med krem som attpåtil er vispet med hjulvisp, mobiliserer ekstra.

SKRIBENT: Erling Dokk Holm er statsviter og arbeider ved Markedshøyskolen og Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo. Vis mer

Minnene strømmer på. Min mor på kjøkkenet, i den skotsrutetede kjolen, kanskje med et forkle, ivrig arbeidende med hjulvispen, en lang vakker konstruksjon, et stykke ingeniørkunst med det humane formål å gi familien krem, eggedosis og alskens søtt.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn