VARM SJOKOLADE: Gammeldags kakao, helst med hjulvispet krem, oppfattes gjerne nostalgisk, og som ekte. Foto: Hans Arne Vedlog
VARM SJOKOLADE: Gammeldags kakao, helst med hjulvispet krem, oppfattes gjerne nostalgisk, og som ekte. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Hjulvispet krem og følelsen av det ekte

Nostalgi takk!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAGASINET (Dagbladet): «Vi har sjokolade med med hjulvispet krem», står det på et skilt plassert utenfor en kaffebar i en av Oslos gater. Det er høst, regnet er tungt som bly, vinden pisker fortauene, gatene er fulle av folk som svøper kroppen i regntøy og løvet ligger vått langs bakken.

Beskjeden fra skiltet slår umiddelbart inn i mitt innerste. En kopp med varm sjokolade virker som den beste løsningen på alt. At den også er akkompagnert med krem som attpåtil er vispet med hjulvisp, mobiliserer ekstra.

Minnene strømmer på. Min mor på kjøkkenet, i den skotsrutetede kjolen, kanskje med et forkle, ivrig arbeidende med hjulvispen, en lang vakker konstruksjon, et stykke ingeniørkunst med det humane formål å gi familien krem, eggedosis og alskens søtt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn