Holder høyden

En tur opp i Annen Etage anbefales stadig, også for dem uten himmelvide lommebøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jo, det er sikkert bra, det som står her. Problemet er at jeg ikke klarer å lese det, sukket Fredag.

Da Annen Etage ble pusset opp for vel et år siden, ble en gjennomgående dunkel palett valgt. Det merkes. At noen like før hadde dempet wattstyrken i de staselige lysekronene ytterlig gjorde også sitt.

- Det er ikke mye å velge blant, uansett. Her er det bare mengden du må bestemme deg for. Tre, fire eller fem retter. Enkelt og greit, sa Robinson.

Annen Etage på Hotel Continental var i mange år noe av det fjongeste hovedstaden hadde å by på. Mange elsket det, spesielt de med tilgang til feit representasjonskonto. For vel et år siden tok hotellbaron Petter Stordalen og stjernekokk Ole-Johnny Eikefjord over. Da var restaurantens posisjon som varmestue for de bemidlede og konservative over. De fleste restaurantanmelderne var positivt overrasket, både over mat og makeover. Det som opptok Robinson og Fredag denne lørdagskvelden, var om nivået holdt stand.

- Det er flott at folk uten representasjonskonto kan gå hit, uten å måtte spise grøt resten av måneden. Knapt 400 kroner for en treretter er det ikke noe å si på, sa Robinson. Både han og Fredag hoppet over ostene, og havnet på en fireretter.

Først ut: blåskjellsuppe med fennikel og hjemmerøykt kveite. Suppa ble klart dominert av fennikel, men den salte og friske skjellsmaken var absolutt present. Kveita hadde fått beholde mesteparten av sin rene og friske smak, så røyksmaken nærmest ble et krydder. Bra. Så fulgte posjert skrei fra Lofoten, delikat fisk som så vidt hadde vært i kontakt med kokende vann, med nydelig petit pois-krem og ingefær beurre blanc.

- Så langt måltidets høydepunkt, sukket Fredag lykkelig.

Deretter fulgte grillet lammefilet med auberginekompott, shitakesopp, bacon og glaserte poteter.

Holder høyden

- Dette er også nydelig, spesielt er potetene ekstremt gode, men jeg holder fremdeles en knapp på skreien, sa Robinson.

Seansen ble avrundet med hvit sjokolademousse og yoghurtsorbet med ananas og jordbær. Hvit sjokolade kan bli i meste laget, her utgjorde den syrlige sorbeten en fin motvekt.

Vinkartet er omfattende, men Robinson og Fredag valgte å følge samme prinsipp som med maten - å la kjøkkenet velge. Derfor ble det vinmeny (kr 375 for tre retter). Den besto av Moulin de Gassac fra Languedoc og Grüner Veltliner fra Østerrike til fiskerettene, og en rød portugiser av type Vertente fra Niepoort i Douro til lammet. Til desserten ble vinen byttet ut med café avec. 

Restaurantløvene hygget seg deretter med edle dråper fra Cognac, og var skjønt enige om en ting; Et besøk på Restaurant Eik Annen Etage er ikke gratis, men smaker likevel mer enn det koster.

- Konseptet er stadig vellykket. Dette er en gjennomført og prishyggelig idé som fungerer, sa Robinson.

Fredag nikket og hevet glasset.

- Måtte det forbli slik lenge

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer