- Homeopati er selvbedrag

Offentlig støtte trekkes tilbake i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«ET ENKELT MUSIKKSTYKKE spilt på radio kan forbedre aids-situasjonen i Afrika betraktelig». Det skriver homeopaten Peter Chappell på sine egne hjemmesider. Han står bak det han kaller «ressonanse-behandling» av HIV og aids.

I disse dager arrangeres et europeisk symposium om homeopatisk behandling av HIV og aids i England, og Chappell er en av innlederne. Fagmedisinerne reagerer kraftig:

- Folk sier homeopati ikke er skadelig, men når det blir promotert mot HIV har vi et betydelig problem, sier tidligere professor Michael Baum ved University College i London til tidsskriftet Lancet.

Homeopatene svarer på kritikken at de aldri har ment å erstatte tradisjonelle HIV- og aids-medisiner med homeopatiske midler, men at de vil diskutere hvordan de kan hjelpe ofrene for den alvorlige sykdommen.

EN LANG REKKE britiske medisinere, forskere og journalister har de siste to årene åpent kritisert behandlingsmetodene i homeopati, og kampanjen ser ut til å ha effekt.

Homeopatiske medisiner er bevisst svindel, mener noen, andre sier det i beste fall dreier seg om omfattende selvbedrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.