Bakt hvitløk er knallgodt følge til en toscansk variant av griillet entrecote. Foto: Mette Randem
Bakt hvitløk er knallgodt følge til en toscansk variant av griillet entrecote. Foto: Mette RandemVis mer

Horn i siden

Kunsten å gjøre det enkelt og brutalt.

||| Ulike kokker får inspirasjon fra ulike ting; fra lokale råvarer, fra noe de har smakt på en reise, eller lest om i ei kokebok. Det kan være tilfeldig, men det er en logikk bak det. Hvor konserner henter sine impulser fra, er derimot noe mer uklart, dunkelt. Nylig hadde biffkjederestauranten Big Horn Steak House en kampanje kalt «En smak av Italia» og «En smak av Frankrike». For å feire disse to fantastiske landene - verdens fremste gastronomiske fyrtårn - hadde de komponert to ulike biffretter som ble servert på restaurantene på Aker Brygge, Jessheim, Gran Canaria, Bodø og et tjuetall andre steder: Den italienske - som de kalte «Filet Italian Style» - besto av «okse indrefilet med urtebakte grønnsaker og balsamicosyltede cherrytomater», mens den franske - «Filet French Way» - var en rett med «okse indrefilet, timianbakt rødløk, ristet sopp, sauterte aspargesbønner og balsamicosyltede cherrytomater». Begge ble servert med portvinssjy, rosmarinsaus og valgfrie poteter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveuke*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr per ett år 2,18 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.