Du leser nå Dagbladet Pluss

Høstruller

Blanke ark er til for å fylles med mat.

Salatbonus: En grønn salat kan bli mer spennende med en forundringspakke oppå. Bak sprø fildeig skjuler det seg myk chevre-ost. Foto: Mette Randem.
Salatbonus: En grønn salat kan bli mer spennende med en forundringspakke oppå. Bak sprø fildeig skjuler det seg myk chevre-ost. Foto: Mette Randem.Vis mer

||| Som en bok full av blanke ark ligger de der, bakerst i fryseren - en pakke med filodeig. Hvert lag er så tynt at når jeg holder det opp mot lyset, kan jeg se gjennom det. Det er ikke noen klar gjengivelse av verden jeg ser, men et utydelig, mystisk landskap av skygge, lys og mørke. Og det er et skjørt bilde; det skal ikke mye til, så knekker det flortynne deiglaget, og plutselig overveldes jeg av fargene og lyset på den andre siden. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har sett kjøkkenet mitt, men det må være titusener, for ikke å si hundretusener av ganger. Likevel ser alt nytt ut når det plutselig avdekkes på den måten.

Slik er det også når jeg bruker filodeigen i matlagingen. Det er lett å se filodeig kun som et slags kulinarisk innpakningspapir, noe som ikke har noen annen funksjon enn å skjule hva enn det er du serverer. De tynne lagene med deig har tilsynelatende ingen egenverdi, de er like uinteressante som en bok uten ord eller bilder.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.