STILIG ARBEISDPLASS: I toppetasjen ved Choice-hotellenes hovedkvarter i Oslo deler Anders Buchardt kontor med Petter Stordalen. - Petter er utrolig inspirerende, jeg er mer skeptisk og realistisk av natur. Det er godt å ha noen som fyrer opp troen på at alt er mulig. Men Petter er ikke bare energibunten han framstår som når han får en scene. Han kan også være rolig og reflektert.
STILIG ARBEISDPLASS: I toppetasjen ved Choice-hotellenes hovedkvarter i Oslo deler Anders Buchardt kontor med Petter Stordalen. - Petter er utrolig inspirerende, jeg er mer skeptisk og realistisk av natur. Det er godt å ha noen som fyrer opp troen på at alt er mulig. Men Petter er ikke bare energibunten han framstår som når han får en scene. Han kan også være rolig og reflektert.Vis mer

Hotellkongen om samarbeidet med faren: - En fordel at ingen av oss er for smarte

Anders Buchardt liker verken risiko eller hotellovernattinger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Jula 2005 fikk Anders Buchardt beskjeden. Faren Arthur hadde fått lymfekreft. 3. januar 2006 skulle Buchardt senior etter planen starte byggingen av Stockholms største hotell til godt over en milliard. Anders var 30 år, han hadde nettopp fått sin første sønn, og han var helt uten erfaring med byggeprosjekter i dette formatet.

- Du kan ta over du, sa faderen. Jeg var ung og naiv og skjønte ikke rekkevidda av det jeg sa ja til. Men en større tillitserklæring kan du ikke få.

Noen dager seinere stilte Anders på et møterom i Stockholm omgitt av 16 svenske ingeniører. Han kunne ikke fagspråket og var langt fra stødig i svensk. Clarion Hotel Sign som skulle bygges var på 30 000 kvadratmeter, ti ganger så stort som det største bygget han tidligere hadde vært med på.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn