Høy på IQ

Anne Lene Johnsen (37) er blant Norges én prosent smarteste. Nå har hun skrevet IQ-bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I BAREN øverst på Grand Hotel står en av landets smarteste kvinner bøyd over smørbrødene. Hun vil ikke ha dem.

-  Har du prøvd spelt?

Problemet er at roastbiffen og rekene ligger på et stykke hvitt brød, og hvetemel er ikke bra. Det blir man slapp av. Anne Lene Johnsen, tidligere leder av Mensa Oslo, vil ikke være slapp.

-  Det har faktisk en god del å si hva man spiser. Forskjellig mat virker forskjellig på kroppen. Spiser jeg vanlig brød, blir jeg helt daff. Du burde prøve en periode helt uten hvete og sukker. Sannsynligvis vil du merke at du får mye mer energi.

Fra og med dette nummeret av Magasinet kan du lese Anne Lene Johnsens «hjernecelle», på samme side som IQ-testen til Jola Sigmund. Hver uke vil hun lære Magasinets lesere noe nyttig om intelligens.

ANNE LENE JOHNSEN kunne lese da hun var to år gammel. Da hun var tre tok hun franskkurs. Fire år gammel skrev hun sin første bok. Sånn gikk åra. Men snart måtte hun spørre seg selv: Hva skal jeg bli når jeg blir stor? I hennes nye bok «Du er smartere enn du tror - Den store IQ-boka», skriver Anne Lene om hvordan hun drømte om å jobbe som romforsker eller studere partikkelfysikk. Hun drømte om et eget kontor med stort vindu mot stjernehimmelen, der hun kunne sitte og knekke matematiske nøtter om nettene. Men da hun fortalte folk om drømmene, fikk hun beskjed om å ha litt mindre tanker om seg selv. Så Anne Lene Johnsen ble økonom i stedet. Men hun sluttet aldri å drømme. 32 år gammel tok hun en Mensa-test, som er en omfattende IQ-test. Hun ville få en avklaring på hvordan det sto til oppe i hodet, noe hun hadde vært nysgjerrig på lenge. Resultatet var så bra at det kvalifiserte til medlemskap i Mensa. For å klare det må man være blant de to prosent smarteste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.