Hubble hadde trøbbel

Uten nye briller ville det kostbare romteleskopet vært en fiasko.

M17: Dette bildet tatt av Hubble-teleskopet viser en liten del av Swan Nebula, også kjent som M17. Stjerneformasjoner, en boblende innsjø av hydrogengass og litt oksygen og svovel. Bildet ble offentliggjort i september i fjor. Hubble har nå vært operativ i 19 år. Men det var mye trøbbel i starten. FOTO: EPA/NASA
M17: Dette bildet tatt av Hubble-teleskopet viser en liten del av Swan Nebula, også kjent som M17. Stjerneformasjoner, en boblende innsjø av hydrogengass og litt oksygen og svovel. Bildet ble offentliggjort i september i fjor. Hubble har nå vært operativ i 19 år. Men det var mye trøbbel i starten. FOTO: EPA/NASA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

annonse

I 1609 RETTET Galileo Galilei som første menneske et teleskop mot himmelen og så med egne øyne at Jorda bare var en av mange planeter og ikke sentrum av universet.

I år feirer vi 400-årsjubileet for Galileis teleskop. I tillegg til hans teleskop er det ett til som har vært med å forandret vårt syn på universet fundamentalt. Det er Hubble. I april i år er det 19 år siden teleskopet ble skutt opp.

PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE

Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).

Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.

Påsketilbud

kvartal
59 kr/mnd
Inkludert 2 mnd gratis
Totalt 179 kr/3 mnd

GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer