Du leser nå Dagbladet Pluss

Hun driver landets dyreste Bed & Breakfast

Selv med en pris på 2000 kroner per gjest per natt blir det ikke noe overskudd.

LANDETS DYRESTE:  I sommer åpnet Villa Charlotte B & B. Torunn Økland hadde ikke erfaring fra den slags, men hun hadde fått noe å gjøre, og skapt seg sjøl en arbeidsplass. Og Bergen hadde fått landets dyreste Bed & Breakfast. Foto: AGNETE BRUN
LANDETS DYRESTE: I sommer åpnet Villa Charlotte B & B. Torunn Økland hadde ikke erfaring fra den slags, men hun hadde fått noe å gjøre, og skapt seg sjøl en arbeidsplass. Og Bergen hadde fått landets dyreste Bed & Breakfast. Foto: AGNETE BRUNVis mer

MAGASINET (Dagbladet): Himmelen var grå og vinden pisket opp hvite topper på fjorden. En ugjennomtrengelig gardin av vann kom diagonalt inn fra vest. Høsten 2013 hadde vært full av slike dager. Vinteren også.

I alle de store rommene, som for ikke lenge siden var fulle av unge mennesker som kom og gikk, hersket det nå en øredøvende stillhet. Mange års lek hadde ført til at bladgullet på trappegelenderet i hallen, nå var delvis slitt bort.

«Ungene mine har gull i ræva, bokstavelig talt», hadde hun spøkt.

Men nå satt Torunn Økland der alene. Bak de høye, buede vinduene, i den slottsliknende villaen hun ikke fikk solgt for en pris hun mente var akseptabel.

Hun ville ha 60-70 millioner, men ingen var villige til å gå over 40. Hun smilte litt av minnene, ungene som lekte i de store rommene, men bare litt, for hun hadde alltid vært stolt av sitt rasjonelle og analytiske vesen.