TØFF NÅR DET GJELDER: Lene Kongsvik Johansen er lei av å bli framstilt som ekstremt nevrotisk og kontinuerlig engstelig. Hadde hun vært det, ville hun ikke ha lykkes så bra som hun har. I tre månder i fjor var hun på Gran Canaria for å spille inn serien «Costa del Kongsvik». Resultatet har premiere på TVNorge førstkommende tirsdag. Foto: AGNETE BRUN
TØFF NÅR DET GJELDER: Lene Kongsvik Johansen er lei av å bli framstilt som ekstremt nevrotisk og kontinuerlig engstelig. Hadde hun vært det, ville hun ikke ha lykkes så bra som hun har. I tre månder i fjor var hun på Gran Canaria for å spille inn serien «Costa del Kongsvik». Resultatet har premiere på TVNorge førstkommende tirsdag. Foto: AGNETE BRUNVis mer

- Hun er hissig og kan ikke forstå hvorfor nesten alle kvinner velger å bli mødre

Lene Kongsvik Johansen røper hvem den nye karakteren «Rose» er basert på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): - Jo, det hadde vært veldig fint hvis du kunne gjort noe med imaget mitt. Hvis du får det til, må du bare sende meg en faktura.

LENE KONGSVIK JOHANSEN (42) Tegning: FINN GRAFFFødt: 9. januar 1972Familie: Gift med Joachim Lous. Datteren Solveig (3)Aktuell: TV-serien «Costa del Kongsvik» på TVNorge.Leser: - Norsk samtidslitteratur. Per Petterson er en favoritt.Hører på: - Jeg er nettopp ferdig med en fase der jeg bare hørte på Lars Winnerbäck, Steely Dan og Randy Newman. Nå er jeg på leting etter noe nytt. Ellers: NRK Alltid Nyheter.Ser på: - Jeg synes Skavlan er fantastisk. Og så ser jeg på «Master Chef - Australia». Har sett alle sesongene, nå venter jeg i spenning på en ny.Provosert av: - Altfor mye. Dårlig språk. Anglisismer. Og at ordet «utfordring» brukes i feil sammenheng stadig vekk.Beste egenskap: - Solid.Dårligste egenskap: - Jeg kan være intolerant.Beundrer: - Hvis jeg skal trekke fram en må det bli Alf Prøysen. Der er beundringen helt nesegrus. Teknisk var han en mester og måten han løfter hverdagsmennesket opp til noe poetisk er helt fantastisk.Du kan reise hvor du vil: - Paris. Jeg har et ekstremt romantisk forhold til den byen. Og når franskmenn er arrogante, som de ofte er, blir jeg bare enda mer forelsket.Hva gjør du om ti år? - Noe beslektet med det jeg gjør i dag.Slik ønsker jeg å bli husket: - Som et anstendig menneske, en god mor og en solid kunstnerinne.Hvordan tror du du vil bli husket? - Å ... Kan jeg reservere meg fra å svare? Ja? Ok, da gjør jeg det.

Lene Kongsvik Johansen spøker, selvfølgelig gjør hun det. Men like under ligger alvoret. For er det én ting komikeren er lei av, så er det å bli framstilt som engstelig. Nevrotisk. Mentalt ustabil.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn