Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hun flyktet fra Sør-Afrika og har brukt yrkeslivet på å hjelpe de svakeste. Likevel er hun best kjent som «mamma'n til Tshawe»

Møt psykiater Zanele Baqwa (69).

Foto: Jørn H. Moen
Foto: Jørn H. Moen Vis mer

- Jeg tror at jeg, psykiateren, har vært deprimert uten å forstå det. På samme måte som mange av pasientene mine, har   nok også jeg følt meg utenfor, og kjent på at jeg ikke hadde de samme mulighetene som nordmenn. Ikke hadde jeg noen mann å være kona til heller de siste åra. Isteden ble jeg «mamma'n til Tshawe». Og bloody hell, det er herlig å være mamma'n hans altså!

Zanele Innocent Sidzumo Baqwa skratter:

- Men egentlig ville jeg jo blitt professor i psykiatri, eller ambassadør for Sør-Afrika. Du vet, vi elsker jo alle å stå på verdens scene!

Zanele Baqwa er blitt 69, og husker fortsatt året da hun var 12, den gangen African National Congress (ANC) organiserte streik for fangene som døde i potetåkrene og ble begravet rett under torva de hadde jobbet på. - Jeg skjønte tidlig at vi svarte sørafrikanere manglet rettigheter, og ville ikke avfinne meg med det. Da jeg var 13 år dro jeg og en venninne til et hvitt område der moren hennes var hushjelp. Jeg så parker og leke plasser for barn og visste at jeg ikke hadde lov til å leke der.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Les Dagbladet Pluss til over påsken for bare 1 krone.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/3 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER

449 kr

(Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr 6 måneder. Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?