Marias mamma: Legen Annelene Brattvåg (44) har en spennende karriere og jobber heltid. Hun takker Maria (9)  for at hun er blitt et modigere og åpnere menneske. Foto Kristin Svorte
Marias mamma: Legen Annelene Brattvåg (44) har en spennende karriere og jobber heltid. Hun takker Maria (9) for at hun er blitt et modigere og åpnere menneske. Foto Kristin SvorteVis mer

-Hun har en egen verdi

Anne-Lene Brattvåg (44) fikk Maria (9) som aldri blir voksen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(God torsdag Dagbladet): - Før kunne jeg bruke krefter på å forstille meg hvor Maria hadde vært i utviklingen hvis hun ikke hadde hatt dette syndromet. Men slik tenker jeg ikke lenger. Maria er Maria, sier Anne-Lene Brattvåg (44).

Maria er ni år og veier 40 kilo. Hun har Angelmans syndrom, en alvorlig utviklingshemning. Hennes mentale alder er på ettårsstadiet. Hun trenger hjelp til alt. Anne-Lene forteller at niåringen setter familien i mange uvanlige situasjoner.

- Hun gir smil, glede og verdens beste klemmer. Det hender at stive, fremmede menn får en god klem. Maria har en egen verdi. Det er veldig lett å bli glad i henne. Hun er en solstråle, sier moren.

- Må ikke ofre oss Anne-Lene og familien stiller opp i God torsdag fordi de ønsker å vise at livet ikke er over selv om man får et funksjonshemmet barn. Ofte hører man om frustrerte familier som ikke får hjelp og slåss mot hjelpeapparatet. Ofte gir mor opp jobb og karriere. Men verken Anne-Lene, ektemannen Magne Bøe (48) eller Malene (15) og Matias (12) føler at de har måttet ofre seg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn