Hun har møtt isbjørn. Men noe annet skremmer Kjerstin Askholt mer

Fylkesmannen på Svalbard, Kjerstin Askholt (56), kjenner på frykten.

BEVÆPNET: Kjersti Askholt drar ingen steder uten rifla. Faren for å støte på isbjørn er reell året rundt på Svalbard. Men det er ikke isbjørner og vill natur som skremmer sysselmannen på Svalbard.
BEVÆPNET: Kjersti Askholt drar ingen steder uten rifla. Faren for å støte på isbjørn er reell året rundt på Svalbard. Men det er ikke isbjørner og vill natur som skremmer sysselmannen på Svalbard. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Himmelen over Svalbard er så rosa at den nesten ser kunstig ut, som om noen har gått amok med bilderedigeringsprogrammet Photoshop. Hvite fjelltopper, isblått hav, et magisk lys. Midt i maleriet kommer sysselmannen på Svalbard, Kjerstin Askholt klatrende, med spisse pigger under fjellstøvlene, på slep etter bikkja. På ryggen henger rifla som alltid er med på tur på grunn av isbjørnfaren.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer